Gazibis Bisiklet Sezonu Açıldı

1 yıl önce eklendi

Gazibis - Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi ile bisiklet severler, bisikletlerini yanlarında taşımak zorunda kalmayacak, istedikleri Gazibis istasyonlarından bisiklet kiralayabilecek ve herhangi bir Gazibis istasyonuna bırakabilecekler.

Akıllı Bisiklet Sistemi Nedir?

Birçok metropolde bisiklet severlere alternatif ulaşım aracı olarak hizmet veren, teknolojik veri tabanı ile desteklenerek bisiklet taşıma zorunluğunu ortadan kaldıran ve kentteki ulaşım ağına entegre olabilen sürdürülebilir bisiklet paylaşım sistemidir.

Bu sistemin amacı, 3 – 5 km uzunluğundaki ara mesafeleri motorlu araç kullanmak zorunda kalmadan gidilebilmesini sağlamaktır. Bu sayede toplu ulaşım üzerindeki yük ve çevreye zarar veren sera gazlarının etkisi azalacak, toplum daha sağlıklı ve daha çevreci bir ulaşım aracını kullanabilme imkanına sahip olacaktır.

Gazibis - Bisiklet Kiralama İstasyonları

Gazibis; Gar İstasyonu, GAÜN Kampüs, 15 Temmuz, Manoğlu Parkı (SankoPark), Masal Parkı, Harikalar Diyarı ve GAÜN olmak üzere 7 istasyonda 108 bisiklet ile faaliyet göstermektedir. Bisikletleri Tam Kart, İndirimli Kart ve Kredi kartları ile kullanabilirsiniz. Serbest Kartlar ile kiralama yapılmamaktadır.

Gazibis - Bisiklet Kiralama Ücretlendirmesi

Gaziantep Kart ile bisiklet kiralama işlemi yapabilmek için öncelikle Gazibis üyelik formunu başarıyla doldurmanız ve şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca bisikletleri kulanmaya başlayabilmek için kartınızda en az 15 TL bakiye yüklü olmalıdır. Gaziantep Kart haricinde kredi kartınızı kullanarak bisiklet kiralama işlemi yapabilirsiniz. Kredi Kartı ile alımlarda kredi kartından 25 TL'lik bir açık provizyon oluşturulmakta, bisikletin iadesinin ardından kullanım ücreti kesildikten sonra bankanın belirlediği prosedürle (15 işgünü içerisinde) kalan miktar provizyonu iptal edilmektedir. Kredi kartını kullanabilmeniz için sanal alışverişlere açık olması gerekmektedir.

İlk 1 Saat5 TL
2 Saat7,5 TL
3 Saat10 TL
3 Saat Sonrası Her Saat2 TL

Etiketler: Gazibis Bisiklet Kiralama Akıllı Bisiklet Sistemi Çevre Dostu Ulaşım Sağlık İçin Pedalla

Haberler