Gaziulaş’a UİTP Zirvesi’nde Ödül

4 yıl önce eklendi

İsveç'te düzenlenen Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi'nde Bisiklet ve Toplu Taşıma Entegrasyonu ile ödül aldık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma işletmesini yürüten iştiraki Gaziantep Ulaşım ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. (Gaziulaş), bisiklet kiralama sistemi GaziBis'in toplu taşıma ile entegrasyonuna yönelik projesiyle ödüle layık görüldü.

Toplu taşıma alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan UITP (Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği) tarafından yılda bir yapılan Toplu Taşıma Zirvesi bu yıl Stockholm de düzenlendi. Zirve kapsamında yapılan proje yarışmasında, Gaziulaş'ın GaziBis'in Toplu Taşıma ile Entegrasyonu başlıklı projesi ödüle layık görüldü.

Gaziulaş Genel Müdür Recep Tokat'a ödülü Türkiye İsveç Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt takdim etti.

Proje kapsamında, şehirdeki bütün toplu taşıma araçlarına binişlerde kullanılan Gaziantep Kart kullanılarak yapılan online üyelik sonrası, kartlar GaziBis te de geçerli hale geliyor, GaziBis'e üye kartlar, bisiklet kiralama sonrasındaki bir saat boyunca belediyeye ait toplu taşıma araçlarına ücretsiz biniş sağlıyor.

Projenin özellikleri

Proje kapsamında, şehirdeki bütün toplu taşıma araçlarına binişlerde kullanılan Gaziantep Kart ile yapılan online üyelik sonrası, kartlar GaziBis'te de geçerli hale geliyor. GaziBis’e üye kartlar, bisiklet kiralama sonrasındaki bir saat boyunca belediyeye ait toplu taşıma araçlarına ücretsiz biniş sağlıyor. Proje ile bisiklet kullanımı 3 kat arttı. Bu proje sayesinde hem trafik sıkışıklığı önleniyor hem de çevreci bir ulaşım sağlanmış oluyor. Saatliği 1 TL'den hizmet veren bisikletlerin kullanımının teşvik edilmesini amaçlayan uygulamaya kullanıcılar büyük rağbet gösteriyorlar.

Etiketler: Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği UITP Toplu Taşıma ile Entegrasyonu Bisiklet ve Toplu Taşıma Entegrasyonu

Haberler